ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αδυνάτισμα με Υπέρυθρη Ακτινοβολία


Πως επιδρά το Υπέρυθρο Φως στο ανθρώπινο σώμα:

Το υπέρυθρο φως (FAR INFRARED) είναι το γνωστό θεραπευτικό κόκκινο φως, που αποτελεί μέρος του ηλιακού φάσματος και χρησιμοποιείται από τους γιατρούς σε όλο τον κόσμο, για φωτοθεραπεία – ηλεκτροθεραπεία και φυσικοθεραπεία.

Έχει την ιδιότητα να διαπερνά βαθιά μέσα στο ανθρώπινο σώμα και χωρίς να το αισθανόμαστε να μεταφέρει θερμότητα στο εσωτερικότου σώματος. Αυτή η θερμότητα εξαπλώνεται προς όλα τα σημεία του σώματος, όπως: κυτταρικούς ιστούς, κόκkαλα, καρδιά, συκώτι, πνεύμονες, νεφρά κ.λ.π.

Το αποτέλεσμα είναι, η αύξηση της θερμότητας στο σώμα και η διαστολή των αιμοφόρων και τριχοειδών αγγείων, διαστολή δηλαδή που αντικειμενικά βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με θετικές επιπτώσεις όπως:

– Την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

– Την μεγαλύτερη και ταχύτερη οξυγόνωση του αίματος.

– Την καλύτερη λειτουργία των βασικών οργάνων όπως, καρδιά, συκώτι, πνεύμονες, νεφρούς, εγκέφαλο κ.λ.π.

– Την ενίσχυση του μεταβολισμού και την ταχύτερη αποβολή των επιβλαβών και άχρηστων κυττάρων.

– Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού (αμυντικού) συστήματος για την ταχύτερη εξόντωση των μικροβίων και την εξάλειψη των φλεγμονών που έχουν σχέση με τους ρευματοαρθριτικούς πόνους, σπονδυλοαρθρίτιδα, ισχιαλγία κ.λ.π.

Τέλος το υπέρυθρο φως, είναι εντελώς ακίνδυνο και μπορεί να χρησιμοποιείται ανεξαιρέτως από όλους τους ανθρώπους για αναζωογονητικούς ή θεραπευτικούς σκοπούς. 

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία ασφαλής;

Η υπέρυθρη ενέργεια είναι μέρος του εύρους των ηλεκτρομαγνητικών ακτίνων που είναι απολύτως απαραίτητες για το μεταβολισμό και την ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος. Είναι μέρος του φάσματος του ηλιακού φωτός, στο οποίο δεν περιλαμβάνονται οι καταστρεπτικές για το δέρμα UV ακτίνες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η NASA χρησιμοποιεί αυτόν τον τύπο ενέργειας στο διάστημα. Είναι επίσης ενέργεια δόνησης, παρόμοια με του ανθρώπινου σώματος. Αυτός είναι ο λόγος που διαπερνάει το δέρμα. Η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι τόσο ασφαλής που χρησιμοποιείται για να θερμαίνει τα πρόωρα μωρά.

Τι είναι η Υπέρυθρη Ακτινοβολία;

Το Υπέρυθρο φως αρχίζει ακριβώς κάτω από το ορατό φάσμα φωτός. Το υπέρυθρο φως έχει ένα εύρος μήκους κύματος, ακριβώς όπως το ορατό φως έχει μήκη κύματος που κυμαίνονται από το κόκκινο έως το βιολετί. Το φως «Near Infrared» είναι πιο κοντά στο μήκος κύματος του ορατού φωτός και το «Far Infrared» είναι πιο κοντά στην περιοχή μικροκυμάτων του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. από το Υπέρυθρο φως του ήλιου και το υπόλοιπο 30% προέρχεται από το ορατό φως. Γίνεται επομένως κατανοητό ότι ένας καλός συνδυασμός του ορατού φωτός και των υπέρυθρων ακτίνων προσφέρει τα περισσότερα οφέλη σε ηλεκτρομαγνητική θέρμανση των αντικειμένων που απορροφούν τις όπως η φωτιά, οι κεραμικές θερμάστρες, κ.λ.π., θερμαίνουν ένα άτομο με τη θέρμανση του περιβάλλοντος αέρα, ο οποίος αγγίζει το άτομο και δεν διαπερνά βαθειά στο σώμα. Η Υπέρυθρη θερμότητα διαπερνά το δέρμα και αλληλεπιδρούν με τα ζώντα κύτταρα αυξάνοντας τον μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας, και προκαλούν κάψιμο περισσότερων θερμίδων.

Τι Απώλεια Βάρους μπορώ να περιμένω από το πρόγραμμα;

Ήδη ξέρουμε ότι η άσκηση καίει θερμίδες και μειώνει το βάρος. Το όφελος του perfect-body–skin είναι ότι ενισχύει αυτά τα αποτελέσματα. Με τη χρησιμοποίηση του perfect-body–skin μπορείτε να κάψετε έως και διπλάσιο αριθμό θερμίδων και επομένως να μειώσετε περισσότερο το βάρος σας στο ίδιο χρονικό διάστημα με την ίδια προσπάθεια. μεταξύ των ατόμων και των διαφορετικών τρόπων ζωής τους. Εντούτοις, ο μέσος όρος είναι 14 – 19 εκατοστά μετά από 15 συνεδρίες. Μετράμε τα αποτελέσματα σε εκατοστά, παρά σε βάρος δεδομένου ότι η αυξανόμενη άσκηση αυξάνει τους μύες και μειώνει το λίπος. Ο μυς είναι βαρύτερος από το λίπος, επομένως μπορείτε να χάσετε πόντους και να τονίσετε το σώμα σας χωρίς να χάσετε το αντίστοιχο βάρος.
Το χάσιμο βάρους με το perfect-body–skin έχει μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες μεθόδους απώλειας βάρους.
Καταρχήν, συμμετέχετε στην καρδιαγγειακή άσκηση που βελτιώνει τη γενική υγεία σας. Τα αποτελέσματα άλλων μεθόδων (δίαιτες, κ.ά.) είναι βασισμένα στην απώλεια ύδατος και είναι προσωρινά. Η τακτική χρήση του perfect-body–skin που συνδυάζεται με έναν υγιεινό τρόπο ζωής θα δώσει μόνιμα και πραγματικά αποτελέσματα.

Πόσο συχνά θα πρέπει να το χρησιμοποιώ;

Συστήνουμε τρεις φορές την εβδομάδα. Συνεδρίες 20’ είναι οι πιο συνηθισμένες. μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσουμε τα οφέλη ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Εάν είναι η μόνη πηγή άσκησης, τότε συστήνουμε 3 φορές την εβδομάδα.

Είναι ωφέλιμη η θερμότητα όταν κάποιος ασκείται ταυτόχρονα;

Πάρα πολλή θερμότητα προκαλεί κούραση που είναι κακή, αλλά κάποια θερμότητα είναι επιθυμητή για την αύξηση της κυκλοφορίας, απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης, αύξηση του μεταβολισμού, αύξηση της ευλυγισίας, μείωση του πόνου στις αρθρώσεις, ανακούφιση ορισμένων διαταραχών του δέρματος και της κυκλοφορίας. To perfect-body–skin περιορίζει το ποσό θερμότητας σε ένα ευεργετικό και ευχάριστο επίπεδο σε συνδυασμό με έναν ανεμιστήρα που ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει, για μεγαλύτερη άνεση.
Εν ολίγοις, το υπέρυθρο φως μετατρέπει την ενέργεια φωτός σε ενέργεια θερμότητας, η οποία διαπερνά το δέρμα και τα υποδόρια στρώματα και μαλακώνει την κυτταρίτιδα, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή. Αυτό μειώνει το λίπος ενώ η αυξημένη ροή αίματος βελτιώνει τους συνδετικούς ιστούς και μειώνει τη κυτταρίτιδα.

Είναι μόνο για αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος;

Φυσικά όχι. To perfect-body–skin που χρησιμοποιείται ταυτόχρονα με μηχανήματα καρδιοκυκλοφορικής άσκησης είναι για όποιον θέλει:

 • Να αυξήσει την αποδοτικότητα και τα αποτελέσματα της άσκησης στο ίδιο χρονικό διάστημα χωρίς να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια
 • Να αυξήσει τη δύναμη, την απόδοση και την αντοχή σε ένα νέο επίπεδο. Ένας αθλητής μπορεί πραγματικά κατώτατο αεροβικό του όριο
 • Να αυξήσει το ποσό θερμίδων που καίγονται στο ίδιο χρονικό διάστημα
 • Να αυξήσει τα ενεργειακά του επίπεδα
 • Να έχει ένα ωραιότερο σώμα. Να αυξήσει την κυκλοφορία σε ολόκληρο το σώμα του, συμπεριλαμβανομένων εγκεφάλου
 • Να επιταχύνει και να βαθύνει το μαύρισμά του εάν το χρησιμοποιεί ακριβώς πριν από ένα σολάριουμ
 • Να μειώσει την πίεση
 • Να βελτιώσει το δέρμα
 • Να μειώσει τον πόνο των αρθρώσεων
 • Να αποβάλλει από τον οργανισμό του τις τοξίνες
 • Να αυξήσει την ευλυγισία
 • Να βελτιώσει τη διάθεση, να νοιώσει ευεξία και να αποκτήσει καλύτερο ύπνο
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν το perfect-body-skin;

Για να χρησιμοποιήσετε το perfect-body–skin πρέπει να είστε γενικά σε καλή υγεία.

 • Είστε έγκυος
 • Έχετε βηματοδότη ή άλλα τεχνητά όργανα
 • Έχετε οποιαδήποτε προβλήματα καρδιάς
 • Έχετε χονδροπάθεια
 • Έχετε ελαττωμένη ευαισθησία πόνου λόγω άλλων θεραπειών
 • Έχετε δύσπνοια
 • Σας έχει απαγορευτεί η άσκηση ή σας έχει απαγορευτεί να εκτίθεστε σε υπερβολική θερμότητα.